Capitolul 3

Jertfele de împăcare

1 Dacă cineva va aduce Domnului un dar ca jertfă de împăcare, dacă va aduce dintre animalele mari, să aducă fie parte bărbătească, fie parte femeiască, fără cusur! Să-l aducă înaintea Domnului! 2 Să pună mâna pe capul darului, să-l înjunghie la uşa cortului întâlnirii şi fiii lui Áaron, preoţii, să stropească cu sângele lui altarul de jur împrejur! 3 Să aducă din jertfa de împăcare, jertfă prin foc Domnului: grăsimea care acoperă măruntaiele şi toată grăsimea de pe măruntaie, 4 cei doi rinichi şi grăsimea de pe ei şi de pe coapse şi lobul ficatului pe care-l va dezlipi de deasupra rinichilor. 5 Fiii lui Áaron să le ardă pe altar deasupra arderii de tot de pe lemnele care sunt pe foc! Este jertfă mistuită de foc, mireasmă plăcută înaintea Domnului.

6 Dacă darul pe care-l aduce Domnului ca jertfă de împăcare este din animalele mici, să fie adus sau de parte bărbătească, sau de parte femeiască, fără cusur!

7 Dacă va aduce ca dar un miel, să-l aducă înaintea Domnului. 8 Să pună mâna pe capul darului, să-l înjunghie înaintea cortului întâlnirii şi fiii lui Áaron să stropească cu sângele lui altarul de jur împrejur! 9 Să aducă, din jertfa de împăcare, jertfă prin foc Domnului: grăsimea lui, adică coada întreagă, desprinzând-o chiar de la capătul spinării, grăsimea care acoperă măruntaiele şi toată grăsimea de pe măruntaie, 10 cei doi rinichi şi grăsimea de pe ei şi de pe coapse şi lobul ficatului pe care-l va dezlipi de deasupra rinichilor. 11 Preotul să le ardă pe altar! Aceasta este o jertfă de mâncare mistuită de foc înaintea Domnului. 12 Dacă va aduce ca dar un ied, să-l aducă înaintea Domnului! 13 Să pună mâna pe capul darului, să-l înjunghie înaintea cortului întâlnirii şi fiii lui Áaron să stropească cu sângele lui altarul de jur împrejur! 14 Să aducă din el darul său, jertfă mistuită prin foc Domnului! Apoi, din ea, să aducă drept jertfă mistuită de foc înaintea Domnului: grăsimea care acoperă măruntaiele şi toată grăsimea de pe măruntaie, 15 cei doi rinichi şi grăsimea de pe ei şi de pe coapse şi lobul ficatului pe care-l va dezlipi de deasupra rinichilor. 16 Preotul să le ardă pe altar! Aceasta este o jertfă de mâncare mistuită de foc înaintea Domnului, mireasmă plăcută.

Toată grăsimea este a Domnului. 17 Aceasta este o lege veşnică pentru urmaşii voştri în toate locurile unde veţi locui: să nu mâncaţi nici grăsime, nici sânge!»”.